Váš nákupní košík

Jakou vestavnou troubu?


Dobrý den vážení zákazníci,
pokusíme se Vám trochu pomoci při výběru Vaší nové vestavné trouby. Možná, že Vám některé rady a tipy při výběru vestavné trouby pomohou.

Jaké programy by měla vestavná trouba obsahovat?

- zvažte nejdříve své schopnosti a možnosti vaření (tedy jak ji využijete)
- co by měla trouba splnit a zda ji nekombinovat s mikrovlnnou troubou
- jaké programy by měla obsahovat (například následující možnosti)
Horní a dolní ohřev 
Nejznámější a nejčastěji používaný ohřev, jímž nic nezkazíte. Je ideální pro pečení pečiva a drůbeže.
Horní ohřev 
Tento druh ohřevu využijete hlavně u cukrářských prací. Například při dopékání horní vrstvy koláčů a podobně.
Dolní ohřev 
Touto funkcí napravíte drobné nedostatky u nedopečeného spodku koláče nebo pizzy. Když umístíte na plech s vodou sklenice, můžete tímto způsobem i zavařovat nebo sterilizovat.
Horký vzduch 
Díky ventilátoru se zajistí rovnoměrné proudění horkého vzduchu, takže můžete péci současně na několika úrovních. Tímto způsobem ušetříte spoustu času. Chuť ani aroma se přitom nesmíchají. Je vhodný na pečení koláčů a drobného pečiva.
3D horký vzduch
Ať už pečete na jednom, dvou nebo třech plechách najednou, pět různých výšek zasunutí plechu u trub umožňuje jejich ideální umístění tak, aby mohl 3D horký vzduch optimálně cirkulovat.
HydroBaking
Zvláště vhodný druh ohřevu pro chleba a kynuté pečivo, ale i k rozpékání hluboce zmrazených jídel. Vlhkost zůstává uvnitř trouby a pečivo se nevysušuje.
Pizza pečení 
Tato funkce opeče vaši pochoutku do křupava. U tohoto ohřevu je v provozu ventilátor společně s kruhovým a spodním ohřevným tělesem.
Infrapečení 
Je vhodné na pečení masa. Grilovaní těleso funguje společně s ventilátorem, který teplo rovnoměrně rozděluje.
Gril 
Jeho funkce vyplývá už ze samotného názvu. Některé modely trub nabízejí podle objemu připravovaných surovin možnost spustit velkoplošný gril s vysokým výkonem nebo jen menší grilovaní plochu.
Cooking Book - AutoPilot
Umožní vám zvolit některý z mnoha receptů, které má trouba naprogramované. Stačí zvolit recept, který chcete připravit, a trouba použije optimální postup pro tento pokrm.

Čistění vestavné trouby a jak?
Aqua Clean Program 
Pokud při aktivaci této funkce vložíte do trouby plech s vodou, spustíte její samočisticí proces. Zbytky nečistot potom jednoduše utřete suchým hadříkem.
Pyrolýza 
Funkce mění zbytky po pečení nebo grilování na popel, který se dá lehce vymést (teplota až 500°C). Air Clean katalyzátor rozpozná stupeň znečištění a přiměřeně tomu řídí dobu vypalování.
Katalytické čištění
Speciální postranní plechy trouby do sebe absorbují mastnotu. Dojde – li k jejich nasycení, buď se vymění, nebo je lze vyčistit a poté znovu použít. Životnost speciálních plechů samozřejmě není neomezená.

Spotřeba el.energie vestavné trouby?
Při výběru trouby je nutné sledovat i parametr energetické náročnosti a zvolit ji ve třídě A nebo vyšší, tedy A-10%, atd.

Vnější povrch vestavné trouby?
Většinou se jedná o tvrzené sklo v kombinaci s nerez povrchem nebo barevnou variantou černé či bílé. V případě nerezového povrchu si ověřte zda vnější povrch z nerez oceli je ošetřen tak, aby na něm při manipulaci nezůstávaly otisky prstů. Určitě Vám to usnadní čištění.
Zároveň je vhodné si zjistit jak jsou dveře izolovány proti úniku tepla (nižší energetické ztráty) a možné nehodě Vašich dětí. Některé modely nabízí systém více skel a dvířka si tak zachovávají v každém okamžiku teplotu bezpečnou na dotyk. Kromě toho nová konstrukce ventilace vnitřních dvířek umožňují, aby se vnější proud vzduchu dostával mezi skla a pomáhal tak udržet optimální teplotu dvířek.

Umístění vestavné trouby?
Nejčastější variantou je umístění nad sebe a napodobit tak uspořádání sporáku. Při této variantě je třeba brát ohled na požadavek montáže některých indukčních desek, a tj. minimálně pracovní deska o tloušce 38mm. Modernější a ergonomičtější variantou je umístit troubu mimo desku. Troubu si jednoduše umístíte do takové výšky, která nejvíce vyhovuje vašim zádům. Pokud se rozhodneme pro zabudování trouby a desky zvlášť, musíme zvolit modely, které jsou pro takové zabudování určeny. 
Každá trouba má své individuální požadavky na montáž a je nutné si před nákupem vyžádat zaslání technického nákresu, který obsahuje veškeré rozměry. 

Polyvalentní vestavná trouba?
Jedná se o troubu, která zároveň ovládá varnou desku. Vždy konkrétní model trouby ovládá konkrétní model desky jednoho výrobce. Výhodou je integrované ovládání a ničím nerušená varná deska na pracovní ploše.

Obsluha vestavné trouby a pomocníci
Ovládání trouby
Moderní technologie vstupují i do tohoto oboru a trouby jsou tak ovládány dotykově a obsahují elektroniku. Dotykový ovládací panel vás snadnou a intuitivní formou provede výběrem všech funkcí. Trouby navíc disponují snadno čitelnými displeji, které vás informují v každém okamžiku o procesu přípravy pokrmu. Samozřejmostí však zůstává v nabídce klasika ve smyslu tlačítek, které se mohou po volbě programu stiskem zatlačit a schovat uvnitř panelu.
Teleskopické výsuvy
Díky pojezdům nemusíte problematicky plech vytahovat z trouby.  Vyjede skoro sám nebo u některých modelů opravdu sám při otevření dvířek. Provedení je pomocí závěsných roštů s výsuvnými kolejničkami pro vyjíždění plechů před prostor trouby. Následně máte volný přístup k potravinám ze všech stran. Teleskopické výsuvy mohou být jedno a vícenásobné, tedy pro více plechů najednou.
Vaření a pečení s párou
Jídla uvařená v horké páře chutnají velmi jemně, šťavnatě a skrývají spoustu zdravých předností. Protože prakticky není třeba přidávat při přípravě tuk, potraviny si zachovají konzistenci, barvu, chuť, vitaminy i minerály. Díky kombinaci vodní páry a horkého vzduchu je možné v kombinované troubě jednoduše připravit šťavnaté pečeně s křupavou kůrčičkou – např. vepřové koleno nebo kachnu. Bez námahy se Vám povedou také nákypy, chleba nebo pečivo. 

Vaříte rádi a často? V tom případě uvažujte perspektivně a zvolte si troubu která:
*  je vestavná, umístěná ve výšce očí.
* se ovládá elektronicky, případně dotykem.
*  má zabudovaný ventilátor, který umožňuje péci na několika úrovních, aniž by se vůně smísily.
*  má teplotní sondu na maso. 
*  má hladký povrch bez štěrbin, s odnímatelnými drážkami, což je z hlediska údržby velmi  praktické. Moderní trouby bývají vybaveny speciálními čistícími programy. K odstranění nečistot vám potom postačí suchý hadřík.
*  manipulaci s plechem ulehčí možnost plnovýsunu. 
*  samozřejmostí je trouba s prosklenými dvířky a vnitřním osvětlením. Bez zbytečných tepelných ztrát tak máte kdykoliv přehled o tom, co se děje ve vaší troubě.
*  v domácnosti s malými dětmi nepodceňujte bezpečnost. Raději si připlaťte za spotřebič s dětskou pojistkou a dvířky s troj-, případně čtyřsklem.
*  a pokud vaření náhodou nepatří k vašim zálibám, pořiďte si jednoduchý model, který vás upozorní například na ukončení procesu pečení a podobně.


/

/

/

/

SAMOSTATNÉ TROUBY

POLYVALENTNÍ TROUBY

PARNÍ TROUBY

MIKROVLNNÉ TROUBY



/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Copyright © 2005-2016, provozovatelem portálu ELECTRO GARDEN s.r.o. veškerá práva vyhrazena.
*Kontakt obchod elektro a hobby: Tábor, Bílkova 2939*

Máte dotaz, problém nebo potřebujete poradit?


KONTAKTUJTE NÁS
na tel. číslech
381 582 561
724 520 181


[Všechny kontakty zde]
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Více informací
Rozumím.